Diane Schutte-Brouwer - BewustZijn & Balans

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Diane.

Regelmatig zal ik iets voor jullie schrijven waar je misschien een steuntje aan hebt of iets mee kan doen.

Zelf ben ik door het volgen van cursussen en workshops, mijzelf steeds beter gaan kennen. Door bewust-ZIJN kwam ik steeds meer in balans.

Mijn passie is mensen helpen terug bij zichzelf te komen, waardoor je meer uit je hart kunt gaan leven.

Durf je droom te leven

We zijn onszelf vaak al kwijtgeraakt op jonge leeftijd, het gebeurt gewoon. Je moet veel dingen leren, van ouders, opvoeders, school, sport en ga zo maar door. Daardoor is een heel groot deel ergens in hun leven een pleaser geworden (ik spreek uit ervaring). Het is logisch dat je je best doet voor familie, vrienden of werkgever.

Helaas kan dit ook makkelijk doorslaan naar de verkeerde kant. Het leven is te kort om alleen maar bezig te zijn met wat anderen willen, wensen of verwachten van jou. Je bent eraan gewend geraakt om voor iedereen klaar te staan. Zo vaak dat de mensen niet anders van je verwachten. Je cijfert jezelf weg en geeft niet altijd je eigen mening. Als je dit wel doet, wordt je haast nooit gehoord. Je bent onzeker en hebt een hekel aan conflicten. Je bent iemand die probeert iedereen te vriend te houden en altijd alles goed te doen, je wilt gewoon graag aardig gevonden worden.

Op zich is hier niet per definitie iets mis mee. Je wilt immers graag je best doen voor een ander, alleen verlies je jezelf uit het oog. Je weet en voelt niet meer wat goed is voor jezelf. Je weet niet meer hoe je je eigen hart moet volgen.

Gelukkig heb ik mijn hart weer gevonden en luister ernaar. Daardoor is mijn droom uitgekomen en voer ik sinds 2005 een eigen praktijk.

Tegen iedereen zou ik willen zeggen “Durf je droom te leven”.

Stel je dromen niet uit en ga aan de slag met het realiseren van jouw dromen. Dit kan van alles zijn. De opleiding die je graag wilt doen, de juiste baan, een eigen bedrijf, je eigen huis, een vakantie die je al lang wil doen.

Droom groot (maar begin klein)

Weet je, het maakt niet uit waar je begint, maar stel je dromen niet uit.

Iedereen heeft wel een of meerdere dromen te realiseren. Blijf niet bij dromen maar onderneem actie, anders is de kans klein dat je je dromen ooit waarmaakt.

Stop met het bedenken van smoezen en ga aan de slag. Zet je dromen op papier en focus hierop.

Misschien is het handiger om je droom met kleine stappen te behalen. Durf risico’s te nemen en “go with the flow”. Bedenk dat er meer wegen naar Rome leiden. Lukt het niet rechtsom pak dan linksom of middendoor. Leer van je eventuele fouten. Obstakels kom je altijd tegen, dus laat je daar niet door uit het veld slaan. Maar wees wel eerlijk tegen jezelf en wees je bewust van je valkuilen. Als er tegenslagen zijn of iets fout gaat, laat je niet uit het veld slaan. Het is geen reden om daarvoor je droom te laten vallen.

Je droom kunnen leven betekent ook dat je goed voor jezelf moet zorgen. Eten, slapen, ontspanning, inspanning en plezier. Als alles in balans is, is je leven een stuk makkelijker.

Vind je het moeilijk om een begin te maken? Bij BewustZijn & Balans kan ik je hiermee helpen, bijvoorbeeld

Heel veel succes met je droom.

Kijk hier voor meer informatie over de cursussen en workshops van BewustZijn & Balans.