Stress Counseling

Stress lijkt soms wel onlosmakelijk verbonden te zijn met onze manier van leven. Steeds meer mensen ondervinden de nadelige gevolgen van stress. Het is geworteld in de manier waarop we omgaan met bepaalde zaken zoals onze emoties, ons lichaam, ons werk, de mensen om ons heen en andere lastige situaties.

Stress kan zich zowel in geestelijke als lichamelijke klachten uiten. Stress veroorzaakt niet alleen vervelende lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, gespannen schouders en rugpijn. Het kan echter ook geestelijke klachten als boosheid en depressie veroorzaken. Stress leidt daarnaast steeds vaker uiteindelijk tot serieuzere ziekte.

Bij stressbeheersing gaat het er in de eerste plaats om jezelf steeds weer opnieuw te ontdekken en in balans te brengen, om zo lichaam en geest opnieuw aan te leren van het leven te genieten, elke dag weer.

Als stresscounseler kan ik je helpen om je omgang met stress te verbeteren. Na inventarisatie van symptomen en oorzaken van de stress, gaan we werken aan een betere omgang met stress. Op verschillende manieren gaan we hier aan werken, door gesprekstherapie, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en visualisatie.

Indien je wenst, kun je ook gebruik maken van een van de andere behandelingen als ondersteuning. Je kan dan denken aan een ontspannende rugmassage of een voetreflexmassage.

Zelf een stress counseling sessie plannen

Wil je zelf een stress counseling  ondergaan? Neem contact met ons op voor het plannen van een afspraak.

Duur:   60 minuten

Afspraak:  neem contact met ons op voor een afspraak

Prijs:  €35,00

Locatie:  BewustZijn & Balans, Dillenburg 150, Lochem

LET OP:  het is mogelijk en soms zelfs aan te raden om meerdere sessies te plannen. Dit kunnen we desgewenst bespreken bij de eerste sessie.