Workshop Pendelen

Pendelen, ook wel radiësthesie genoemd, is simpelweg het laten beantwoorden van een vraag door middel van een pendel boven een voorwerp of pendelkaart.

Een pendel is een metalen, houten of stenen gewichtje, uitlopend in een punt. Aan de pendel zit een dunne ketting of draad. Werken met een pendel is een wetenschappelijke kunst en geen hocus pocus. Het is een middel om de kloof tussen de analytische en intuïtieve kant in ons zelf te overbruggen.

Pendelen kan iedereen leren, al is er wel enig geduld voor nodig. Je kunt alleen goed pendelen als je ontspannen en rustig bent en je hoofd kan leegmaken. Als je gespannen of boos bent, of als je niet in staat bent je hoofd helemaal leeg te maken, heeft het totaal geen nut om te gaan pendelen. Je krijgt hoogstwaarschijnlijk wel antwoord, maar een antwoord dat zwaar beïnvloed is door je eigen gevoelens. Stel je open voor de boodschap, want jij bent het kanaal tussen die boodschap en de pendel.

Rustige new age of andere rustige muziek kan heel goed werken om te ontspannen en een juiste sfeer te creëren, maar lijdt het af, doe het dan zonder muziek. Een kaarsje en wat gepaste wierook kan ook helpen te ontspannen en een juiste sfeer te creëren.

Over de workshop

In deze workshop gaan we beginnen om een rustige sfeer neer te zetten en gaan oefenen met de pendel zodat iedereen zijn eigen ja of nee leert kennen. Ook maken we gebruik van kaarten om iets uit te pendelen. Verder nemen we tal van mogelijkheden door om je zo zuiver mogelijk te leren werken met de pendel.

De onderwerpen die we in de workshop zullen behandelen:

  • Wat is pendelen?
  • Hoe werkt de pendel?
  • Je eigen ja en nee leren kennen
  • Pendeloefeningen
  • Welke vragen kan ik stellen?
  • Het gebruik van pendelkaarten

Workshopinformatie

Duur:   2½ uur

Inbegrepen:  pendel, syllabus, koffie & thee

Aantal deelnemers:  minimaal 2 tot maximaal 6

Data: zie de agenda voor cursusdata (min. 48 uur van tevoren aanmelden) (let op: dit is een zomerworkshop)

Prijs:  €35,00 per persoon

Locatie:  BewustZijn & Balans, Dillenburg 150, Lochem

LET OP:  heb je zelf 2 of meerdere geïnteresseerden dan is er de mogelijkheid om een andere datum of dag te plannen. Neem hiervoor contact met ons op.